Solution Dance Centre

Zaandam                                                                                          Almere 

Solution Dance Centre 
Zaandam & Almere

DOCENTEN TEAM 2020 / 2021

Joan Alosery

Eigenaresse en docente
Hip Hop / High Heels / Afro Dance
Solution Dance Centre 
Joan Alosery heeft in 2006 Solution Dance Centre opgericht. Als choreograaf en coach heeft zij verschillende wedstrijdteams (sXissorcrew, High Definition, Confused, AREA 41) op haar naam staan en al heel wat 1ste prijzen in de wacht gesleept.  Choreograferen is meer dan alleen haar werk, het is haar passie! Zij heeft o.a. gechoreografeerd voor Asian Top Model, Tania Christopher & Iam Aisha en als achtergrond danseres op grote podia gestaan zoals 538 pop-podium op Koninginnedag en in De Heineken Music Hall. Naast de danslessen bij SDC geeft zij ook lessen, workshops en clinics op dansscholen en middelbare scholen door heel Nederland. Samen met haar partner Lucien behaalde zij de top 30 in de voorrondes bij het televisieprogramma Everybody Dance Now door middel van de publiekstemmen.

Lucien Bouman

Eigenaar en docent
Hip Hop / Afro Dance
Solution Dance Centre 
Lucien Bouman is een  geboren ras entertainer. Hij staat al vanaf  zijn derde jaar op diverse podia. Van danser, tot acteur, tot aan presentator, host en MC, tot aan model. In zijn tiener jaren heeft hij zijn dansstijl ontwikkeld  met zijn andere passie basketbal tot in "Basketball Freestyle". Hiermee reist hij de wereld af om het publiek te entertainen met shows, workshops / clinics. Hij werd Europees Kampioen met zijn team W.O.T.S. / Luv4dagame. Lucien heeft ook gedanst bij dansgezelschap "ISH" in de voorstelling "BALLS" en was danser/model bij Karl Kani.  Zijn stijl heeft veel oldschool Hip Hop invloeden met komedie. Als dansdocent verzorgt hij verschillende lessen zoals: Hiphop, Dancehall & Afro Dance

Solution Dance Centre team
2020 / 2021

ZAANDAM & ALMERE

Shanity 
Alvares

High Heels
Zaandam
Shanity Alvares 30 jaar. Ze is nu 15 jaar street kids en Feminine docent. Daarnaast is ze creative directo, schrijft en direct ze eindvoorstellingen. Ze is opgegroeid in een dans familie in Utrecht en heeft alles geleerd bij dansschool Touchée. Ze heeft les gegeven bij Lucia Martha’s (Amsterdam), Rijnijssel college(Arnhem) en vooropleiding Afternoon Art (Amsterdam) . Daarnaast hehft ze 22 jaar ervaring als danseres in het veld en veel leuke opdrachten mogen doen als o.a Ladies of Soul en Let’s Dance. Verder zet ze zich in voor feminine empowerment, organiseert ze evenementen en is ze oprichtster van het collective Utrecht Black Women. Zij verzorgt de High Heels lessen in Zaandam. Bekijk het rooster en kom doe mee.

Suela 
Wilsterman

Afro Dance / Afro Pumps
Zaandam

Consuela Wilsterman, beter bekend als Suela, is een 21jarige Afro-danseres en choreograaf uit Almere. Ze weet hoe ze haar gekke en energieke karakter in haar dans moet verwerken en moet overbrengen. Door veel te leren over de achtergrond van de Afrikaanse-dans is Suela er in geslaagd om haar eigen stijl binnen dit genre te creëren. Deze stijl kan het beste worden omschreven als vrouwelijk en energiek. Suela geeft wekelijkse danslessen, ze wordt regelmatig geboekt voor workshops en showcases in binnen- en buitenland". Bekijk het rooster en kom doe mee.

Sanne
Bothee

Female / Hip Hop 
Zaandam
Sanne Bothee is een alround danseres/choreograaf en docent, het meest gespecialiseerd in Dancehall.
Ze reist regelmatig naar Jamaica om up-to-date te blijven met de nieuwste dancehall moves. 

-

-

Leïs
Tramai

Hip Hop
Zaandam
-

Dequant 
Khattabi

Commercial / HipHop 
Zandam & Almere
Dequant Khattabi. Geboren op Aruba en momenteel wonend in Nederland. Op jonge leeftijd wist Dequant al wat hij in de toekomst wilde doen. Hij wilde van zijn droom en passie ook zijn baan maken. Zijn passie? Dansen! 
 Op 13-jarige leeftijd besloot Déquant om nog meer ervaring op te doen bij bekende dansscholen. Hier volgde hij verschillende lessen van verschillende choreografen. Zo heeft hij verschillende workshops mogen geven in binnen en buitenland en choreografieën mocht opzetten voor verschillende artiesten, TV programma’s en events. Dequant wil mensen inspireren om in zichzelf te geloven en dat geeft hij ook mee in zijn lessen. Sinds hij terug is uit London is Dequant steeds serieuzer gaan werken aan zich zelf zo heeft hij onderanderen voor Natalie La rose mogen choreograferen en is hij momenteel Choreograaf van Eva Simons waar hij mee op een internationale tour is geweest. 

Justin 
B
randsma

Hip Hop
Zaandam
Justin Brandsma en 18 jaar oud.  Een professioneel danser met een grote passie voor les geven. Van hiphop heeft hij veel knowledge en daarom geef hij ook in die style les! Voor alle foto’s en video’s van mijn werk kijk op mijn instagram.

-

-

Mon 
Nienkasem

Hip Hop
Zaandam
Mon en is 22 jaar en dans zelf al 9 jaar in de stijl HipHop. Ze heeft de dansopleiding Pact MBO niv.4 afgerond in 2020 en geeft nu danslessen. Ze houd van gezelligheid en goodvibes, Kom je gratis een keer mee doen?!

Stacey
Smit

Kids Dance & Hip Hop 
Almere
Stacey is afgestudeerd aan de Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam. Zij vindt het super leuk om les te geven, de kids iets nieuw te leren en hen met een lach de deur zien uitlopen.
Dansen is haar Lifestyle en haar grootste passie! 

Adïka

Afro Dance & Dancehall
Zaandam
-

Dalvin
Deire

Afro Dance & Hip Hop
Dalvin! is een 20 jarige Hiphop/Afro danser die al een aantal jaren met plezier les geeft! Hiernaast treed hij nog op en heeft hij shows gedaan met onder andere Eva Simons, Natalie La Rose en heeft hij mogen mee dansen in een aantal shows van Dance Dance Dance! Als je geïnteresseerd in zijn lessen bekijken het rooster van Almere en houd zijn sociale media bij op IG:

Spikey 
Lee

Modern Jazz & Commercial
Spikey Lee (1991, Rotterdam) is a teacher, dancer and choreographer based in Amsterdam. Besides dancing and teaching, he loves to choreograph. He get’s his inspiration for his choreographies from daily life, mixed with irregulair movements. He danced on cruiseships and worked with artist like Tsar B, Mya and more.

Mitchell 
Hamel

Hip Hop

Mitchell begon op 9 jarige leeftijd met streetdance bij Jake's Dance Factory. Om zich verder te ontwikkelen besloot hij naar een middelbare school te gaan waar de nadruk meer op kunst wordt gelegd. Mitchell besloot naar het IVKO te gaan om vmbo-t te studeren. Rond zijn zestiende besloot hij om van dans mijn beroep te maken. Nadat hij middelbare school had afgerond besloot ik auditie te doen voor de MBO dansopleiding op het ROC. Verder werd Mitchell aangenomen voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Maar dat was niet helemaal waar hij naar zocht dus besloot ik auditie te doen voor een dansopleiding in Parijs, genaamd IFPRO, die bekend staat voor zijn technische stijlen als jazz en modern. Nadat hij was aangenomen verhuisde hij naar Parijs om daar te studeren. In Parijs is hij als danser maar vooral als persoon gegroeid. Daar heeft hij enige lange tijd in de company gedanst van Rick Odums. De eigenaar van de IFPRO en een oud student van de bekendste jazz danser ooit, Alvin Ailey. Na 3 jaar in Parijs besloot ik terug naar Amsterdam te komen. Sindsdien werk ik als zzp'er, uitvoerend danser bij Untold Empowerment en geeft als docent les op verschillende plekken.Vanaf het seizoen 2020/2021 zal Mitchell Hip Hop lessen geven bij Solution Dance Centre Zaandam. Mis dit niet.

-

-

Xenisa
xhanee

Hip Hop
Xenisa-Xhanee danst al sinds haar 9de. Na het Albeda dans college in 2020 afgerond te hebben is zij een professionele allround danser. Haar c.v heeft ze al behoorlijk kunnen opbouwen. Door alle kennis die zij heeft mee gekregen van grote en bekende choreografen uit het binnen- en buitenland, heeft ze veel passie plezier in het overbrengen deze vorm van expressie; dans. In haar lessen besteed Xenisa veel aandacht aan grooves en feeling.

Rosa
Thomford

Hip Hop
Dit is Rosa en 18 jaar oud.Ze heeft een grote liefde en passie voor dans. Ze danst nu ongeveer 7 jaar en is vooral getraind in choreografie (hiphop). Sinds 2 jaar nu traint ze ook freestyle hiphop. Ze studeer dans op het Creative college in Utrecht (laatste jaar). Za  vind het super tof om lessen te geven en haar kennis te delen met andere dansers waar waar ze ook weer van kan leren. 

Mirella
Jenayla

Dancehall

Mirella haar ultieme doel is om jou (beter) te leren dansen. Je kunt verschillende Afro choreo’s verwachten. Slow, Afro house, female etc. Za werkt in haar lessen aan verschillende vaardigheden & daarnaast  ook plezier te hebben!

Docenten tijdlijn

-

Ezsteca Noya

2015
2016

Jenny Sousa Andrade

2015
2016
2017
2018
2019

Lara de Vries

2014
2015
2016
2017
2018

Amber Vineyard

2015

Camelia Caitlyn

2018

Charsy Sousa Andrade

2018

Trisha Agia

2015
2016
2017
2018
2020

Kaide Gonzalez

2018


jowellino Sprock

2017

Jonathan Larret

2015
2016
2017
2018

Sandra Wilson 

2018
2019

Sharol Riedewald

-

Joelle Terzol

2019

Devante Albitrouw

2015
2016

Rony Louanne

2015

Djordy Vogel

2017
2018
2019

Mygella Zandwijken

2019

Jamahl Heljanan

2014